Од 1. јануара извршена 1.243 контрадиверзиона прегледа

Од 1. јануара извршена 1.243 контрадиверзиона прегледа

08/06/2022 Off By BERB

Поводом новог таласа хакерских напада на Републику Србију, Министарство унутрашњих послова истиче да припадници полиције, баш као и претходних дана и месеци, настављају вршење контрадиверзионих прегледа у објектима и предузимају све мере и радње у циљу расветљавања случајева лажних дојава о бомбама заједно са другим релевантним службама, Безбедносно-информативном агенцијом, Војнообавештајном агенцијом, Војнобезбедносном агенцијом, Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала и Тужилаштвом за организовани криминал.

 

Припадници Министарства унутрашњих послова расветлили су сваку дојаву о постављеној бомби која је дошла из Србије, брзо пронашли извршиоце и процесуирали их.

Такође, још једном понављамо да су идентификоване локације више мејл адреса са којих су стизале претеће поруке о постављеним бомбама са сервиса Gmail, ProtonMail, Eunet mail, Yandex, те да су о свему обавештени наши инострани партнери од којих очекујемо конкретну реакцију.

Остварена је сарадња са Европолом, Интерполом, полицијска и тужилачка сарадња са земљама из којих су идентификоване претње бомбама, попут Пољске, Словеније, Ирана, Украјине, а остварен је и заједнички рад на решавању идентичних претњи са полицијским органима Мађарске.

Од 1. јануара закључно са јучерашњим даном извршена су чак 1.243 контрадиверзиона прегледа поводом дојава о постављеним бомбама, а како би се што брже и ефикасније извршили КД прегледи, по наређењу министра унутрашњих послова Александра Вулина који свакодневно обилази специјалистичке тимове за контрадиверзиону заштиту на терену, ангажоване су и додатне полицијске снаге.

Србија је мета специјалног рата и морамо издржати све нападе и притиске, баш као и друге земље.

Захваљујемо се српском народу који је још једном показао висок степен одговорности и разумевања пружајући подршку својој држави.

Србија ће остати мирна, стабилна и безбедна упркос свим изазовима и проблемима са којима се суочавамо.