Студенти из земаља Покрета несврстаних на школовању у Београду

Студенти из земаља Покрета несврстаних на школовању у Београду

06/06/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин обишао је данас у студентском одмаралишту на Авали будуће студенте који долазе претежно из земаља чланица Покрета несврстаних и који ће у оквиру програма „Свет у Србији“ боравити у нашој држави и школовати се на Београдском Универзитету.

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је у присуству директора Установе студентског одмаралишта „Београд“ Ненада Боровчанина разговарао са будућим студентима и поручио да му је драго што су баш Србију изабрали као место даљег школовања и академског усавршавања.

„Радујем се што сте баш Србију одабрали као место свог даљег школовања и усавршавања. Једном када постанете велики и важни у својим земљама надам се да ће вам период проведен у Србији остати у лепом сећању и да ћете о Србији говорити као о гостопримљивој земљи, вредних и честитих људи. Kада ускоро савладате српски језик и наше ћирилично писмо, разумећете у потпуности и српску културу, традицију, историју, обичаје, али оно што бих највише желео јесте да упознате сву доброту и срдачност коју српски народ поседује и да баш по томе памтите моју земљу и мој народ”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

„Овогодишњу генерацију будућих студената броји укупно 205 младића и девојака из 37 земаља које нису признале независност наше јужне српске покрајине Kосова и Метохије и са којима наша држава баштини традиционално добре и пријатељске односе”, поручио је директор Установе студентског одмаралишта “Београд” Ненад Боровчанин.

Програм „Свет у Србији“ организује Влада Републике Србије у циљу афирмације наше земље, културе, традиције и високог образовања, а целокупно школовање будућих студената који долазе из земаља које чине Покрет несврстаних финансира Република Србија.