RUMA: OTVORENA FABRIKA ZA  PROIZVODNJU MEMORIJSKE PENE

RUMA: OTVORENA FABRIKA ZA  PROIZVODNJU MEMORIJSKE PENE

28/06/2015 Off By

 

Danas je Vidovdan, najveći srpski praznik.  I  danas, kada se sećamo  i pamtimo važne događaje iz naše  slavne istorije, ponosan sam  što mogu da govorim o našoj velikoj budućnosti. O tome da  danas otvaramo fabriku koja zapošljava 359 ljudi, a za kratko vreme će imati 1200 radnika, rekao je premijer Vučić


2528-podravac

Ranka Čičak

 

KINESKO danska kompanija EverRest production otvorila je danas fabriku za  proizvodnju memorijske pene u Rumi, koja će biti regionalni proizvodni centar, a u prvoj fazi biće zaposleno 300 ljudi.

Radi se o investiciji od 15 miliona evra  i  izgradnji proizvodnog pogona od 28.880 kvadrata. Projekat je u četiri faze, podrazumeva ukupno ulaganje od 50 miliona evra u proširenje proizvodnog pogona i zapošljavanje 1.200 radnika.

Kompanija je osnovana 2012 godine u Novom Sadu, i predstavlja zajedničko ulaganje danske kompanije EveRest i kineske kompanije Healtcare Co Ltd koja je svetski lider u proizvodnji memorijske pene, pa je ova investicija od  neprocenjivog znasčsjs za jačanje srpske ekonomije.

Otvaranju proizvodnog pogona prisustvovao je i premijer Aleksandar Vučić. Rekao je da je uveren da  ovu srpsko – kinesko- dansku kompaniju čekaju dodobri rezultati:

– Danas je Vidovdan, najveći srpski praznik.  I  danas, kada se sećamo  i pamtimo važne događaje iz naše  slavne istorije, ponosan sam  što mogu da govorim o našoj velikoj budućnosti. O tome da  danas otvaramo fabriku koja zapošljava 359 ljudi, a za kratko vreme će imati 1200 radnika.  Sa 15 miliona evra, ova firma ide na ulaganje od 60 miliona evra.. Samo pre dve godine opština Ruma bila je u minusu  od 500 miliona dinara. Danas  na računu nikada nema  manje od 100 miliona.


 

POSLE otvaranja fabrike memorijske pene u Rumi, premijer Aleksandar Vučić rekao je novinarima da je presrećan:
– Polako ali sigurno Srbija raste . Sve probleme rešavamo zahvaljujući marljivosti i strpljnju naših građana. Biće sve bolje. O onome što zavisi od drugih ne mogu da govorim, osim da ćemo mi da se borimo za svoju zemlju, za naš narod na Kosovu i Metohiji. Kakav će rezultat biti, videćemo sutra. Naravno, potrebni su kompromisi, ali to mora da razume i druga strana. Nisam srećan zbog činjenice da su oni prekršili sve dogovore, čak i one koje smo postigli pre 7 dana da se o pojedinim sporazumima ne govori u javnosti. Zadovoljan  sam što to mi nismo uradili. Pokazali se kao pouzdan partner  međunarodne zajednice. Na neke njihove izjave  iz Prištine više ne reagujem. Razočarani smo nedonošenjem odluke o formiranju specijalnog suda, ali idemo s dobrom verom u Brisel. Nadamo se rešenjima. Hoće li ih biti, ne zavisi  od nas.

 

 

Vučić kaže da je Srbija pouzdan partner:

– Naš je cilj da u Rumi nivo nezaposlenosti bude niži od 7 ili 8 posto. Trenutno je 6.000 ljudi na birou.Verujem da  po završetku ove investicije, po dolasku Hačkinsona, nepalskog Čangria, da  će taj procenat  nezaposlenih   biti niži.To su za nas velike stvari i  Vidovdan i naše budućnosti. To je nešto što mislimo da treba da radimo u budućnosti i nešto čime možemo da se ponosimo.

Vučić računa da će rumske investicije  omogućiti 30 posto BDP povećanja u našoj tekstilnoj industriji:

 • Kada  sprovodite teške mere, ali kada imate jasan plan, vaš put ide uzlaznom putanjom. Nisu uvek laka  rešenja najbolja. Zadovoljan sam onim što je uradila  opština Ruma. Nisam nezadovoljan onim što je uradila Vlada. Presrećan sam zbog toga što je Đejms odlučio da zajedno s Kristijanom ovde investira. Zahvalan sam  našim kineskim i danskim partnerima. Od njih ćemo mnogo da naučimo.Imaćemo najbolje dušeke u Evropi. Od nas će svi da kupuj, od Engleske do severne Afrike i do Bliskog Istoka. Bićemo lider na evropskom tržištu. Ovo je veliki dan za Rumu, za Srem, velki dan za našu Srbiju. Kao što reče Konfučije- ako kanticu zemlje svakog dana nosite na jedno mesto, napravićete planinu. Na današnji sveti Vidovdan kažem da smo mi počeli  da gradimo našu, srpsku planinu uspeha i budućnosti.

  EKONOMIJA

  266mmfNBS: MMF DONEO ODLUKU O USPEŠNOM ZAVRŠETKU PRVE REVIZIJE ARANŽMANA

  Prema oceni MMF-a, srpska ekonomija se stabilizovala, uz dalje niske inflatorne pritiske, i ojačanu spoljnu poziciju zemlje. Kreditna

   

   

  84535dusan-vujovicKONFERENCIJA ZA MEDIJE MINISTRA VUJOVIĆA: POVOLJNA OCENA SVETSKE BANKE

  Dobili smo priznanje Vladi i celoj zemlji za uspešno provođenje reformi, koje smo definisali prošlog oktobra, odobrili na

   

   

  zorana256POTPISANI UGOVORI O SUFINANSIRANJU PROJEKATA NVO

  Potpredsednica Vlade i resorna ministarka Zorana Mihajlović rekla je da je javni konkurs za projekte trajao oko mesec