Полиција наставља одлучну борбу против криминала и корупције

Полиција наставља одлучну борбу против криминала и корупције

02/06/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је колегијуму Управе криминалистичке полиције, на којем је поручио да српска полиција наставља одлучну и бескомпромисну борбу против организованог криминала и против корупције.

 

Руководиоци Управе криминалистичке полиције, на челу са начелником Богданом Пушићем, реферисали су министру полиције Александру Вулину даље планове и активности из својих линија рада.

„Изузетно сам поносан на рад припадника Управе криминалистичке полиције. Захваљујући њиховом преданом раду наша држава и наши грађани су безбедни и сигурни. Оперативним радом припадника УКП-а, за годину и по дана, разбили смо више од 30 организованих криминалних група. Само од јануара до јуна 2022. године разбијено је и процесуирано 12 организованих криминалних група и ухапшено чак 79 особа за које се основано сумња да су чланови тих криминалних група.

Такође, за пет месеци, полиција је запленила више од 2 тоне дроге и 35.533 комада различитих врста наркотика, а откривене су и 24 лабораторије за узгој марихуне“, рекао је министар полиције Александар Вулин.

„Припадници српске полиције имају пуно поверење и подршку државног врха на челу са председником Александром Вучићем и зато настављамо још жешћи обрачун и бескомпромисну борбу са криминалцима који трују и пљачкају нашу децу и наше грађане”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин на колегијуму Управе криминалистичке полиције.

Говорећи на тему резултата Одељења за борбу против корупције УКП-а, министар полиције Александар Вулин је истакао да је за првих пет месеци 2022. године ово одељење ухапсило 176 особа које су противправно прибавиле чак око две милијарде динара.

„У периоду од 1. јануара до 31.маја 2022. године, Одељење за борбу против корупције поднело је укупно 244 кривичнe пријавe против 432 лица, од којих је према 176 лица примењена мера лишења слободе, због извршеног 481 кривичног дела и прибављене противправне имовинске користи у износу од око 2 милијарде динара, као и причињене штете у износу од преко 1,7 милијарди динара. Као што се боримо против дилера дроге, истим интензитетом се боримо и против зеленаша који рекетирају људе, а посебно против оних који пљачкају државни буџет и отимају народни новац”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин и истакао да је поносан на то што је за првих пет месеци у односу на исти период прошле године број тешких крађа смањен за 5,4 одсто, те да су му сигурност и безбедност обичног човека најважнији.