Naše firme ponovo na Sajmu robnih marki u Amsterdamu

Naše firme ponovo na Sajmu robnih marki u Amsterdamu

29/05/2022 Off By BERB

Nakon dve godine pauze zbog pandemije Kovid19, srpske kompanije iz sektora prehrambene industrije ponovo će se predstaviti na Međunarodnom sajmu robnih marki „PLMA“ u Amsterdamu koji će biti održan od 31. maja do 1. juna.

 

U organizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije(RAS), pod sloganom „Your name, our quality“, na Nacionalnom štandu Srbije izvoznu ponudu promovisaće 28 naših firmi.

Za srpske kompanije zainteresovane da izvoze pod robnim markama, ovaj sajam predstavlja šansu za nove kontakte, dobru mogućnost da uđu u vodeće svetske supermarkete – maloprodajne lance, a samim tim i za povećanje izvoznih poslova, ističe Zorana Delić iz PKS. „U Amsteradamu očekujemo široku ponudu srpskih proizvoda počev od mlečnih namaza, smrznutog i svežeg voća i povrća, nisko kaloričnih džemova, voćnih namaza sa 100% voćem, hladno ceđenih sokova do konditorskih proizvoda, nudli, proizvoda od tartufa…“, objašnjava Delić. 

U hali „Evropa kompleks“, rezervisanoj za prehrambene proizvode na Nacionalnom štandu Srbije biće: „Packom International“-Beograd, „PIK Bečej“, „MIN Commerce“-Beograd, „Fabrika dečije hrane„-Dobanovci, „Laki“-Arilje, „Cmana“-Krnjevo,  „Konlid“-Nova Pazova, „MlekaraŠabac“, Master Fruits“- Beograd, „Jaffa Crvenka“, „Venac“ -Stara Pazova; „ITN Group“- Beograd, “Agranela“-Valjevo, „Budimka“-Požega; „Frigo-Paun“-Požega; „Bilje Borča“, „NN Tel“-Novi Sad, „Natura Gusto“-Paraćin, „Bar Nar“-Beograd, “ColdPressok“-Beograd, “Damar Confir“-Beograd, “Tisacoop“-Kanjiža, „Minela“-Batočina, “Euro-Frigo“, Požega, „PIP“-Novi Sad, „BMN Malinas“, Požega, „BG Produkt 1996“-Kruševac i „CG Foods Europe“-Ruma.

Samostalan nastup imaće još osam kompanija iz Srbije „Europak“- Stari Banovci, „Cotoland“- Cerovac, „Nelly“, Loznica, „Vukochem“- Šabac,  „Žitoprerada DM“ – Novi Bečej, „Sirogojno Company“, „Interclean“ – Beograd i „Piramida 72“ – Šabac.

Sajam u Amsterdamu ove godine okupiće oko 15.000  svetskih trgovackoji predstavljaju supermarkete, hipermarkete, diskonte, robne kuće, apoteke, kao i uvoznike, distributere, konsultante, agente za prodaju i stručnjake za pakovanje i dizajnNa ovogodišnjem sajmu će se predstaviti 2500 izlagača, od čega je 50 zemalja sa nacionalnim štandovima.

Sa tradicijom dugom preko 30 godine PLMA Amsterdam predstavlja vodeće mesto na kome se susreću proizvođači sa predstavnicima najvećih svetskih maloprodajnih lanaca.

Sajamski prostor podeljen je u hale za prehrambene i neprehrambene proizvode. Na sajmu će biti prestavljena široka paleta kako prehrambenih proizvoda i pića, tako i neprehrambene kategorije  kozmetika, preparati za negu zdravlja i lepote, za domaćinstvo i kuhinju, negu automobila, baštu, kao i kućni pribor.