Српска деца из региона и дијаспоре у посети Београду

Српска деца из региона и дијаспоре у посети Београду

27/05/2022 Off By BERB

Аутор фотографије: Ђорђе Крстић

 

„Ваша Србија је уз вас и увек ће вас дочекати раширених руку. Ви сте мали – велики амбасадори наше земље у земљама у којима живите и ви сте ти који преносите и промовишете нашу културу, уметност, традицију, обичаје и наш језик“, поручила је министарка проф. др Дарија Кисић деци српског порекла из региона и дијаспоре, која присуствују традиционалној манифестацији Свесрпски дечији сабор, која се одржава у Београду.

Министарка Кисић је деци пренела и поздраве у име председника Републике Србије Александра Вучића, под чијим покровитељством се ова манифестација и одржава већ четврти пут заредом.
„Свесрпски дечији сабор је јединствена прилика да вас угостимо и упознамо, да одржимо везу са вама и вашим породицама, јер ова земља јесте ваш дом, без обзира где живите. Желим вам пријатан боравак, да се дружите са вашим вршњацима, упознате нашу лепу Србију и проведете незаборавне тренутке“, истакла је министарка Кисић.
Након свечаног пријема у Палати Србија, деца су имала прилику да уз стручно вођење кустоса Палате Србије, обиђу ово здање.