Pomoć Vojske Srbije građanima Ivanjice

Pomoć Vojske Srbije građanima Ivanjice

25/05/2022 Off By BERB
Foto: mod.gov.rs
U okviru projekta civilno-vojne saradnje, radi pružanja pomoći lokalnoj samoupravi u stvaranju uslova za sigurno snabdevanje električnom energijom, pripadnici Vojske Srbije su prethodne dve nedelje bili angažovani na raščišćavanju trase elektromreže u opštini Ivanjica.
Inžinjerijska radna grupa Vojske Srbije iz sastava Kopnene vojske je, u atarima sela Međurečje i Sveštica i naselju Sađavac, uklonila rastinje i stabla na više deonica, u ukupnoj dužini od oko 20 kilometara. Prethodnih godina je upravo zbog tog rastinja tokom vremenskih nepogoda dolazilo do prekida u snabdevanju električnom enegrijom stanovništva ivanjičkog kraja.

Aktivnost je realizovana kao projekat civilno-vojne saradnje kroz inžinjerijsku obuku, kojim je, osim stvaranja uslova za pouzdan prenos električne energije, unapređena i obučenost inžinjerijskih jedinica za realizaciju opštih zadataka u podršci snagama u izvođenju operacija.

Kao i mnogo puta do sada, pripadnici Vojske Srbije su naišli na odličan prijem kod meštana, koji, uz zahvalnost Vojsci Srbije, ističu da i ovakve aktivnosti pokazuju da se građani Srbije uvek mogu osloniti na svoju vojsku.

Vojska Srbije je u okviru treće misije više puta pomagala stanovništvu ovog kraja — angažovanjem na rekonstrukciji putne i vodovodne infrastrukture, raščišćavanju snežnih nanosa i vodosnabdevanju. Realizacijom projekata civilno-vojne saradnje i pružanjem pomoći lokalnom stanovništvu, ne samo u ovom, nego i u drugim delovima Republike Srbije, potvrđuje se spremnost i sposobnost Vojske Srbije da pritekne u pomoć građanima kada je njima to najpotrebnije.