Vučić obišao radove na projektu izgradnje beogradskog metroa na Makiškom polju

Vučić obišao radove na projektu izgradnje beogradskog metroa na Makiškom polju

23/05/2022 Off By BERB

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji beogradskog metroa i poručio da nijedan infrastrukturni projekat u zemlji ne sme da stane, jer jedino tako možemo, u ovim teškim uslovima, da zadržimo rast zemlje.

 

Predsednik Vučić je zatražio da se ubrzaju radovi na projektu izgradnje metroa, kao i da se metro poveže sa železničkom stanicom Beograd-centar u Prokopu.
„Izgleda impresivno. Za sada smo ispred plana, ali ima još dosta posla. Napori su ogromni, ne smemo da se zaustavljamo“, rekao je predsednik Vučić i dodao da je veoma važno da kada neko putuje metroom može lako da pređe na brzu prugu u stanici Prokop, te da je zato važno da se odmah, u startu, poveže metro sa prugom Beograd – Novi Sad. On je istakao da će Beograd dobiti prvu liniju metroa već za pet godina i da je važno da se sada ne napravi greška, već da se odmah suštinski reše saobraćajni problemi u Beogradu. Predsednik je zahvalio francuskim i kineskim partnerima na projektu, ali i domaćim kompanijama, koje su u značajnoj meri angažovane kao podizvođači, te radnicima koji su svakodnevno na gradilištu.

“To je od prioritetnog značaja za rast BDP-a, rast ekonomije, upošljavanje ljudi, da se ne prepustimo stihiji, lošim vestima, već da radimo, da pokušamo da se izvučemo sa najmanje štete, da obavimo posao i da gradimo zemlju”, naglasio je predsednik Vučić i dodao da će sve tri linije metroa povezati Novi Beograd, Voždovac, Zvezdaru, Čukaricu, Savski venac, Stari grad, te da će biti pomoć u regulisanju saobraćajnih problema. On je zahvalio i kompaniji Power China, koja svoj posao na metrou radi dobro, podsećajući da oni rade i na projektu obilaznice oko Beograda, koji je takođe važan infrastrukturni projekat.
“Da tih 4,5 kilometara bude otvoreno u narednih mesec, dva, a do marta da bude završeno sve. To će biti veliko rasterećenje za Beograd”, rekao je predsednik Vučić i dodao da je neophodno i da se pronađu sredstva za most preko Dunava kod Vinče, kao bi se napravio ceo prsten oko Beograda.