Вулин: Немогуће је зауставити  дојаве, а на нама је да делујемо превентивно

Вулин: Немогуће је зауставити дојаве, а на нама је да делујемо превентивно

22/05/2022 Off By BERB

Foto: Tanjug

 

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је гостујући у јутарњем програму ТВ Прва да се дојаве о бомбама које су пристизале претходних дана у Београду и другим градовима никако не могу спречити, да је српска полиција оперативна и одговорна и да делује превентивно.

 

„Ово је облик психолошког рата, модерни тероризам, застрашујуће је. Немогуће је зауставити те дојаве, а на нама је само да повећамо превентиве. Полиција на најважнијим местима превентивно делује 24 сата, шаљемо екипе у рано јутро, у тржним центрима приметили сте појачано присуство полиције”, рекао је министар полиције Вулин.

Министар Вулин је поручио да је током трајања кошаркашког Фајнал фора у Београду било дојава о бомбама.

„Да смо послушали дојаве о бомбама на Фајнал фору, не би ни био одржан. Руководство Фајнал фора је послушало наш савет, ми смо радили превентивно, обезбедили дворану и то је било довољно. Није могуће прегледати стотине, хиљаде дојава о бомби у једном дану. Једини начин да ово престане је да укинемо интернет, мобилне, телеграме, писма. Једина земља која може да се избори са овим ефикасно је Северна Кореја”, казао је министар Вулин.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин оценио је да је у питању терористичка претња не само за Србију, већ и цео свет.

„Ми немамо милион обучених контрадиверзионих полицајаца, 500.000 паса који ће да прегледају све те дојаве, и неколико милиона уређаја за праћење. Ухапсили смо шест српских малолетника који су то радили, а када смо их питали зашто су то радили, одговор је био ‘не знам’. Имали смо и случајеве психијатријских болесника који су слали претње. Ово је као корона, то се једноставно дешава, са тиме мора да се живи”, изјавио је министар полиције Александар Вулин.

Министар полиције је рекао да је у бројним мејловима о дојавама о бомбама као разлог навођено да су бомбе постављене, јер Србија није увела санкције Русији.

„Али, да уведемо санкције Русији, мислите да претње не би стигле са друге стране? То је, једноставно, нешто са чиме морате да живите, а на нама је да урадимо максималну превентиву, оно што је до нас”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин, гостујући на телевизији Прва.