Србија и Грчка унапређују сарадњу у области туризма

Србија и Грчка унапређују сарадњу у области туризма

19/05/2022 Off By BERB

Foto: MTTT

 

Министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије Татјана Матић и министар туризма Републике Грчке Василис Кикиљас састали су се данас у Београду, где су разговарали о унапређењу сарадње у области туризма.

 

Министри су се усагласили да ће наставак успешне сарадње и рад на заједничким решењима за опоравак од кризе изазване вирусом COVID-19, значајно допринети расту туристичког сектора у обе државе.

„Утврдили смо да има још простора да додатно унапредимо сарадњу, пре свега када говоримо о последицама које је ковид оставио у сфери туризма, посебно у приватном сектору“, изјавила је након састанка министарка Матић.

Она је додала да Република Србија треба да појача своје промотивне активности на грчком тржишту и да би отварање канцеларије Туристичке организације Србије у Атини значајно допринело повећаној промоцији српског туризма у Грчкој.

Грчки министар Василис Кикиљас сагласио се да ће српска канцеларија у Атини допринети промоцији Србије као туристичке дестинације.
Он је истакао да ће што се тиче иницијативе за укидање роминга за држављане Србије о томе разговарати са приватним мобилним операторима у Грчкој.

Министри су најавили да ће у првој недељи јуна у Атини бити одржани састанци са представницима приватног туристичког сектора из Републике Србије и Републике Грчке, на тему предузимања адекватних мера за опоравак од последица пандемије COVID-19.