Zajedničko saopštenje povodom najave dolaska Mila Đukanovića na Kosovo i Metohiju

Zajedničko saopštenje povodom najave dolaska Mila Đukanovića na Kosovo i Metohiju

17/05/2022 Off By BERB

 

Crnogorska liberalna stranka Kosova (CLS) i Udruženje kosovskih Crnogoraca „Matica“ čija sedišta su u Kosovu Polju, povodom najavljene posete predsednika Crne Gore Mila Đukanovića vlastima u Prištini, saopštavaju da Đukanović nije dobrodošao među preostale kosovske Crnogorce jer je saučesnik u etničkom čišćenju 30 hiljada naših sunarodnika sa ovog prostora i jedan od najzaslužnijih za očiglednu legalizaciju tog etničkog čišćenja.

Jezikom istine i argumenata rečeno – nad Crnogorcima na Kosovu i Metohiji se desio genocid u produženom trajanju i Crnogorci su najveće žrtve svih dešavanja u pokrajini. Od 30 hiljada danas imamo svega nekoliko stotina Crnogoraca. Svi su okupljeni oko Crnogorske liberalne stranke i Udruženja kosovskih Crnogoraca „Matica“. Vlasti u Prištini Crnogorce ne priznaju čak ni kao nacionalnu manjinu, a do 1999.godine su bili državotvorni narod ovde. Njegošev spomenik u centru Prištine koji je srušen pre 23 godine divljačkim delovanjem ekstremista niko i ne pomišlja da obnovi, a Đukanović o tome ne sme ni reč da izusti jer se ustvari slaže sa satanizacijom svojih sunarodnika. Crnogorska groblja u Metohiji su preorana, mnoge naše crkve koje pripadaju Eparhiji raško-prizrenskoj su spaljene, ali to ne dotiče Đukanovića koji je bio i ostao saveznik onih koji su Crnogorce nasilno proterali 1999.godine, spalili im kuće, domove, crkve i manastire, i skoro dve i po decenije bespravno koriste crnogorska imanja i crnogorske stanove u stambenim zgradama od Peći do Vučitrna.
Crna Gora jeste naša matica ali Đukanovića ne priznajemo za predsednika Crne Gore, a njegova sramna i izdajnička politika je i tako poražena 30.avgusta 2020 godine na parlamentarnim izborima, čime je izgubio svaki legitimitet.
Đukanoviću, bolje da ne dolaziš na Kosovo i Metohiju, nemoj Crnogorcima da staješ na ranu koja krvari pune 23 godine!!!

Predsednik Crnogorske liberalne stranke
Radoman Doderović

Predsednik Udruženja Kosovskih Crnogoraca „Matica“
Boban Filipović