Полиција запленила више од 50 килограма марихуане

Полиција запленила више од 50 килограма марихуане

13/05/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, пресекли су још један канал кријумчарења марихуане, запленили више од 50 килограма ове дроге и ухапсили Ђ. М. (1970), С. Р. (1975) и М. М. (1965), због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

 

Полиција је, у селу Мислођин, општина Обреновац, пронашла лабораторију за производњу марихуане у вештачким условима, са 796 стабљика марихуане, као и око 50 килограма ове дроге, осушене и спремне за даљу дистрибуцију.

Како се сумња, заплењени наркотици били су намењени даљој продаји на подручју Републике Србије.

Полицијски службеници извршили су претрес и објеката на још четири локације, које су користили осумњичени и пронашли укупно 234.415 евра, 5.800 швајцарских франака, 66.005 аустралијских долара и 6 пиштоља, а одузето је и пет возила.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они су, уз кривичне пријаве, приведени Тужилаштву за организовани криминал у Београду.