Sastanak Vulina i Lukača

Sastanak Vulina i Lukača

12/05/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин састао се данас са министром унутрашњих послова Републике Српске Драганом Лукачем, са којим је разговарао о даљем унапређењу сарадње у области унутрашњих послова.

 

Министри Вулин и Лукач истакли су током разговора да је оперативна и стратешка сарадња између Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Министарства унутрашњих послова Републике Српске на изузетно високом нивоу.

Двојица министара оценила су да је константна и посвећена сарадња између два министарства резултирала бројним успешним заједничким оперативним акцијама и када је реч о борби против организованог криминала и када је реч о борби против савремених безбедносних ризика и претњи.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин је истакао да ће, док год председник Александар Вучић води Републику Србију, Република Српска бити њен спољнополитички приоритет, као и да ће се о Србима у Републици Српској посебно бринути. Министар унутрашњих послова Србије истакао је да је држави Србији безбедност Срба у Републици Српској важна подједнако као и безбедност Срба у Србији.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач захвалио се министру унутрашњих послова Србије Александру Вулину и МУП-у Србије на подршци и помоћи у борби против криминала и изразио уверење да ће се сарадња између две полиције у наредном периоду још више интензивирати.

Министри Вулин и Лукач констатовали су да ће се сарадња у области стручних обука две полиције наставити, баш као и одлучна борба против организованог и свих других видова криминала, што ће допринети још већој сигурности и безбедности Срба са обе стране Дрине.