Наставак улагања у Национални центар за криминалистичку форензику

Наставак улагања у Национални центар за криминалистичку форензику

10/05/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин посетио је данас Национални центар за криминалистичку форензику и уверио се у квалитет опреме коју је Министарство унутрашњих послова у протеклих годину и по дана обезбедило за још бољи и ефикаснији рад наших стручњака и форензичара.

 

Министар унутрашњих послова поручио је да се рад српске полиције и рад наших форензичара високо цени у Европи и да су резултати вештачења Националног центра за криминалистичку форензику валидни не само у Србији, већ и у целој Европи.

Министар унутрашњих послова истакао је да, захваљујући значајним средствима које је одобрио председник Вучић, наш Национални центар за криминалистичку форензику је један од најсавременијих и најбољих у Европи, а у региону далеко испред осталих.

„Захваљујући успешној економској политици коју води председник Србије Александар Вучић и захваљујући значајним материјалним средствима које нам је одобрио председник Вучић, наш Национални центар за криминалистичку форензику један је од најбољих и најсавременијих у Европи, а у региону далеко испред осталих.
Српска полиција је по својој опремљености и квалитету рада далеко испред осталих земаља региона, она може да се мери са најбољим европским полицијама, а у многим сегментима рада је чак и најбоља у Европи”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин након обиласка нове опреме за потребе ефикаснијег рада Националног центра за криминалистичку форензику и састанка са начелником и руководиоцима Управе криминалистичке полиције.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да ће државно руководство на челу са председником Србије Александром Вучићем наставити да улаже у развој и јачање МУП-а, као и у опремање и стручно усавршавање запослених у Националном центру за криминалистичку форензику.