Сарадњом до још хуманијег и солидарнијег друштва

Сарадњом до још хуманијег и солидарнијег друштва

08/05/2022 Off By BERB

Foto: Vlada Srbije

 

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања наставиће и у будућности да подржава рад свог дугогодишњег партнера, Црвеног крста Србије, како би нашу заједницу учинили још хуманијом и солидарнијом, истакла је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић поводом Светског дана Црвеног крста, који се ове године обележава под слоганом „Заједно чинимо свет хуманијим“.

Министарка Кисић је истакла да управо овогодишњи слоган изнова показује да једино заједно и удружено можемо да пребродимо све. Како је навела, протекле године су нас подсетиле на улогу заједништва и снагу солидарности, а Црвени крст је показао колико је спреман да у сваком тренутку одоли изазовима и из сваке потешкоће изађе још јачи.
Према речима министарке Кисић, списак пројеката на којима су Министарство и Црвени крст сарађивали је дугачак, што је доказ одличне сарадње.
Један од заједничких пројеката је реализација Програма народних кухиња за преко 34.000 корисника у 78 средина, као и набавка и дистрибуција више од 100 хиљада пакета – храна и производи за хигијену у 125 средина за оне који су посебно угрожени, а нису обухваћени Програмом народних кухиња. Такође, ове године Министарство је обезбедило средства за одмор и опоравак преко 800 деце у одмаралиштима Црвеног крста Србије, а у претходне 3 године издвојило је и 60 милиона динара за адаптацију Дечјег одмаралишта Црвеног крста Србије у Баошићу.
Кисић је истакла да Министарство и Црвени крст заједно брину и о бебама које се рађају у Недељи Црвеног крста – од 8. до 15. маја, тако да ће око 1.500 беба, као и њихови родитеља примити пакете са свим неопходним стварима за прве дане и недеље по рођењу.
Министарка Кисић је свим волонтерима и сарадницима Црвеног крста Србије честитала њихов дан и захвалила им што својим радом показују и доказују да су хуманост и солидарност део нашег идентитета и да као народ високо вреднујемо и поштујемо свакога ко пружа помоћ и подршку онима који су суочени са невољом и тешкоћом.