Полиција брзо расветлила тешко убиство у Нехруовој улици

Полиција брзо расветлила тешко убиство у Нехруовој улици

06/05/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ефикасном акцијом у сарадњи са другим организационим јединицама МУП-а и Вишим јавним тужилаштвом, ухапсили су С. М. (1999) из Краљева због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешко убиство.

 

Како се сумња, С. М. је 28. априла ове године, у угоститељском објекту „Ритуал“ у Нехруовој улици у Новом Београду, испалио више пројектила у тридесетседмогодишњег мушкарца који је седео за столом и тако га усмртио.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин и начелник Полицијске управе за град Београд Веселин Милић разговарали су са оперативцима који су учествовали у расветљавању овог тешког убиства.

Министар полиције Александар Вулин истакао је да је поносан на рад београдске полиције на челу са начелником Милићем и нагласио да нити једно тешко убиство неће остати нерасвeтљено и без епилога.

„Припадници Министарства унутрашњих послова Полицијске управе за град Београд брзом и ефикасном акцијом расветлили су тешко убиство које се догодило у Нехруовој улици. Убиство Луке Жижића са правом је узнемирило Београђане, баш као и читаву јавност. Марљивим и упорним радом београдске полиције и ово тешко убиство је расветљено, а убица пронађен и приведен правди. Можда некада не можемо да предупредимо и спречимо да се догоди тешко убиство, али нити једно тешко убиство неће остати нерасветљено и нерешено. Београд је сигуран град, Србија је безбедна земља, а нашу полицију чине изузетни професионалци који су потпуно посвећени свом послу и заштити грађана. Још једном честитам оперативцима Полицијске управе за град Београд који су расветлили тешко убиство у Нехруовој на брз и ефикасан начин”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Претресом стана у којем је пронађен осумњичени, полиција је пронашла извесну количину наркотика и новца.

Осумњиченом је одређено задржавање 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.