Стратегија за развој МСПП до краја године

Стратегија за развој МСПП до краја године

04/05/2022 Off By BERB

Foto: privreda.gov.rs

 

Први састанак Радне групе за припрему Нацрте стратегије за развој микро, малих и средњих предузећа и предузетника којим ће се утврдити стратешки правац деловања у области развоја предузетништва за период 2022 – 2027. године, са Акционим планом, на чијем је челу државни секретар Милан Љушић, одржан је данас у Министарству привреде.

Области које ће Стратегија обухватити односе се на: унапређење пословног окружења, унапређење приступа изворима финансирања и новим тржиштима, континуирани развој људских ресурса, јачање одрживости и конкурентности МСПП, развој и промоцију предузеничког духа и подстицање предузеништва жена, младих и социјалног предузетништа, као и дигитализацију и озелењавање МСПП.
План је да се поменута стратегија са Акциним планом, донесе до краја ове године и у том периоду биће одржане фокус групе, како би се омогућило учешће свих заинтересованих страна и циљних група у сам процес консултација, о чему ће се сачинити извештај.
Уједно, израђена је статистичко аналитичка база за период 2015-2020. године, у склопу Извештаја о малим и средњим предузећима и предузетништву за 2020. годину, која представља почетну фазу у изради наведеног Нацрта стратегије.