Vučić u poseti Grčkoj

Vučić u poseti Grčkoj

03/05/2022 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas u jednodnevnoj poseti Republici Grčkoj, gde je prisustvovao obeležavanju početka radova na izgradnji LNG terminala (za tečni prirodni gas) i poručio da izgradnja ovog terminala predstavlja veliki i važan događaj za ceo region, za ceo Balkan.

 

“Izuzetna mi je čast da prisustvujem obeležavanju početka radova na izgradnji terminala za tečni prirodni gas u Aleksandrupolisu. Veoma smo zahvalni i spremni da preuzmemo velike količine gasa u budućnosti. Lako je uvek napraviti neku ceremoniju, ali ključni su životi naših građana, važno je da poboljšamo životni standard naših građana i da sve izazove prevaziđemo uz pomoć EU”, rekao je predsednik Vučić i naglasio da Srbija treba da gradi sisteme za povezivanje sa Bugarskom, jer će tako moći da prihvati i dobije velike količine gasa u našu zemlju. On je dodao da će morati da se uradi nešto i na povezivanju Severne Makedonije, da tamo mora mnogo toga da se uradi.
Predsednik Vučić je istakao da je zahvalan Evropskoj uniji, jer, kako je naveo, kada se govori o potrebama da se izgradi naš deo, najveći deo projekta finansirala je EU, koja će finansirati i projekat povezivanja sa Severnom Makedonijom.
“Moram da kažem da verujem da možemo zajedno da učinimo veliki broj stvari. Na tom putu, međutim, vidim dosta prepreka, i to nije samo energetsko pitanje, već i pitanje hrane, vode i mnogo drugih teških izazova koje ćemo morati da rešavamo u budućnosti”, objasnio je predsednik Vučić i izrazio nadu da će se naći dobra rešenja kako za evropski, tako i za naš narod.
Tokom posete, predsednik Vučić se sastao i sa predsednikom Vlade Republike Grčke Kirjakosom Micotakisom, sa kojim je razgovarao o svim važnim temama i bilateralnim odnosima dveju zemalja.