Пријава за онлајн програм преквалификације за ИТ до 15. маја

Пријава за онлајн програм преквалификације за ИТ до 15. маја

29/04/2022 Off By BERB

Foto: Vlada Srbije

 

Кабинет председнице Владе Србије, у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу и са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП), позива запослена и незапослена лица широм Србије да се до 15. маја 2022. године, пријаве на нови онлајн програм Преквалификације за ИТ.

 

Ово је наставак успешног Програма у оквиру којег је, од 2017. године до сада, обучено више од 2.200 полазника и полазница. Захваљујући позитивним резултатима претходних фаза програма Преквалификације за ИТ, као и континуираног раста ИKТ сектора у Србији, одлучено је да се Програм настави и да се покрене нови циклус обука за више од 400 полазника и полазница.

Програм ће ове године бити одржан онлајн како би сви полазници из целе Србије могли да директно из свог дома учествују.

Онлајн програм Преквалификације за ИТ спроводиће се током 2022-2023. године и обухватиће минимум 250 сати стручне обуке фокусиране на један од пет програмских језика (Java Script, PHP, Python, Java, .NET) и систем администрацију, као и 40 часова из меких вештина и 120 часова праксе.

Сви заинтересовани могу да добију све информације на сајту itobuke.rs
Рок за подношење пријава је 15. маја 2022. године.