Turističko – kulturno – gastronomski ritam Srbije u Briselu

Turističko – kulturno – gastronomski ritam Srbije u Briselu

29/04/2022 Off By BERB

Foto: TOS

 

Tokom trajanja ovogodišnjeg festivala BALKAN TRAFIK koji se održava u Belgiji, u centru Brisela Turistička organizacija Srbije zajedno sa partnerima Er Srbija i srpskim klubom Krug iz Brisela, predstaviće kulturno-umetničku scenu Srbije, gastronomsku ponudu kao i sve ostale turističke potencijale.

Ovogodišnji festival traje od 28.aprila do 1.maja i po prvi put će to biti festival na otvorenom, u srcu grada – Place de Brouckère, gde će Srbija imati svoj štand na kom će se naći razni proizvodi sa naših prostora poput ajvara, džemova, pita, suvenira, medenjaka, knjiga, edukativnih igračaka i raznih drugih.
Balkan Trafik je multiumetnički festival i u svojoj osnovi – platforma za kulturnu diplomatiju. Inspirativna i značajna tačka susreta između kreativaca iz zemalja Jugoistočne Evrope i Brisela kao multikulturalne evropske prestonice. Ovaj festival je mesto gde se folk muzika susreće sa džezom, soulom, rokom i pankom.
Glavni dan festivala za Srbiju je petak 29. april kada će se predstaviti najveći broj naših umetnika. Pored srpskih predstavnika na festivalu će biti i umetnici iz Tirane, Skoplja, Sofije, Sarajeva, Zagreba, Podgorice, Budimpešte, Atine i Istanbula. U spektakularnoj muzičkoj postavci su Goran Bregović, Balkan Jazzović, Bojan Krstić Orkestar, The Corba Band, Rojaze, Bohemian Betyars, Balkalar, Rasta Zeneka, Vatra i mnogi drugi.
Festival Balkan Trafik je prilika da se stanovništvo, ali i posetioci Brisela upoznaju i dožive srpsku kulturu, vide našu umetnost, stare zanate, literaturu, dizajn, okuse specijalitete srpskih krajeva i da dobiju više informacija o lepotama koje Srbija pruža kao domaćin kao i da se bliže upoznaju sa srpskom dijasporom u Belgiji.
Događaj je podržala i ambasada Republike Srbije u Belgiji.

https://www.balkantrafik.com/