Вулин у посети Јерусалиму

Вулин у посети Јерусалиму

23/04/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, који на Велику суботу борави у званичној посети Јерусалиму, састао се са Његовим блаженством Теофилом III патријархом јерусалимским коме се захвалио на разумевању и подршци коју пружа српском народу, а посебно територијалној целовитости и интегритету Републике Србије.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин пренео је најсрдачније поздраве председника Републике Србије Александра Вучића Његовој светости патријарху јерусалимском Теофилу III и истакао да држава Србија високо цени став уваженог патријарха јерусалимског да су Kосово и Метохија неотуђиви део Србије.

„Јерусалимска патријаршија је изузетно утицајна, реч јерусалимског патријарха Теофила III, достојног чувара Христовог гроба и светих места Свете земље се слуша и поштује не само у Јерусалиму и Израелу, већ и на читавом Блиском Истоку. Захвални смо јерусалимском патријарху за подршку коју, и у овим тешким временима када светом одише нетрпељивост и мржња, с дубоком вером и љубављу, читавом српском народу безусловно пружа. Хвала патријарху јерусалимском који је, још једном, изнео јасан став да Kосово и Метохија не могу бити отети од Србије и да су Kосово и Метохија српски Јерусалим“, рекао је српски министар полиције Александар Вулин након састанка са патријархом јерусалимским Теофилом III у јерусалимској патријаршији.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је током посете Светој земљи на Велику суботу присуствовао у цркви Светог гроба у Јерусалиму и церемонији силаска Благодатног огња, симболу ускрснућа Исуса Христа.

„Више него икада, цео православни свет треба да буде јединствен. И са овог најсветијег места хоћу да поручим да ми Срби, где год да живимо, треба да се окупимо и будемо јединствени”, истакао је министар полиције Александар Вулин.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је из Свете земље свим православним хришћанима честитао предстојећи Васкрс и нагласио да Христово васкрсење изнова треба да нас подсети на непролазне вредности заједништва, јединства, узајамног уважавања и поштовања.