Oд 70.000 скај телефона више од 30 одсто припада људима са Балкана

Oд 70.000 скај телефона више од 30 одсто припада људима са Балкана

21/04/2022 Off By BERB

Министар унутрашњих послова Александар Вулин гостујући у јутарњем дневнику РТС-а изјавио је да од 70.000 скај телефона више од 30 одсто припада људима са Балкана, што говори о величини балканских криминалних група и оценио да деловање организованих криминалних група није могуће без подршке моћних обавештајних служби и да оне врло често служе за изазивање политичких немира у некој земљи.

 

„Увек постоје службе којима одговора да постоје одређене криминалне групе, које осим стицања профита за себе, врло лако могу да послуже за изазивање политичких немира, корумпирање припадника власти, могу да учине једну земљу врло лошом за живот и веома небезбедном, а то се увек користи у политичке сврхе“, казао је министар полиције.

Зато, како је рекао, није случајно, што је Србија усмерена на борбу за очување мира и стабилности – „Политичка стабилност коју сачувате у Србији је економска и свака друга стабилност“.

Нагласио је да је у Србији у последњих годину дана разбијено 30 организованих криминалних група због чега је поносан на све припаднике Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информативне агенције, Тужилаштва за организовани криминал и све правосудне органе који омогућавају да наши грађани живе мирно и безбедно.

„Председник Србије Александар Вучић је окупио све безбедносне структуре и дао нам једноставан задатак, који је тежак за спровођење – Србија мора бити безбедна земља. Он се труди да нам обезбеди сву могућу подршку и услове да то тако буде“, казао је министар полиције.

Према његовим речима, хапшење криминалне група Дарка Шарића је само једна у низу активности, која је спроведена у сарадњи са Европолом и Евроџастом, дакле реч је o међународнoj акцији која је спроведена на више континената.

Министар је указао да се још неколико лица, осумњичених да су били чланови ове групе налази у бекству и да полиција интензивно трага за њима.

На питање да ли постоји повезаност између Шарићеве групе и кавачког криминалног клана, министар је казао да су све криминалне групе у некој фази постојања повезане.

„Пре хапшења припадника криминалне групе Беливук – Миљковић, полиција је ухапсила неколико крупних криминалаца који су водили криминалне групе које су биле савезници овог клана, што је било значајно како бисмо умањили њихову снагу“, казао је министар Вулин.