Почела прва фаза уређења Степиног гаја у Београду

Почела прва фаза уређења Степиног гаја у Београду

18/04/2022 Off By BERB

Foto: Marina Jančević

 

Министарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић, истакла је приликом обиласка почетка радова на првој фази уређења Степиног гаја у Великом Мокром Лугу, да ће захваљујући унапређењу инфраструктурних и туристичких потенцијала ово место постати препознатљиво излетиште у Београду.

 

„Сигурна сам да ће овај подухват значајно унапредити квалитет живота на локалу, али и да ће многи грађани из свих делова Београда бирати управо овај парк као једно од највећих и најдражих излетишта у нашој престоници“, рекла је министарка Матић.

Она је додала да је за потребе реализације прве фазе уређења Степиног гаја, Министарство трговине, туризма и телекомуникација определило 24 милиона динара.

Пројекат који данас почиње са реализацијом прве фазе обухвата пејзажно уређење постојећег парка, уређење терена Степин гај, као и изградњу игралишта.

Поред министарке Матић, обиласку почетка радова присуствоваo je и председник општине Звездара, Владан Јеремић који је рекао да се нада да ће Степин гај бити препознат на туристичкој мапи града у истој мери у којој је Звездарска шума, која је омиљено излетиште Београђана.

Почетку радова присуствовали су и представници ЈП „Србијашуме“, Туристичке организације Београда као и грађани Великог Мокрог Луга.