Srbija da prekine lutanje i uvede sankcije Rusiji

Srbija da prekine lutanje i uvede sankcije Rusiji

17/04/2022 Off By BERB

Foto: LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve proevropske i progresivne političke partije u Srbiji da podrže uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji.

Sve demokratske zemlje Evrope i sveta su uvele sankcije Rusiji i jasno osudile agresiju na Ukrajinu. Ovim sankcijama su se pridružile i tradicionalno neutralne zemlje, kao i zemlje iz regiona. Srbija još nije povukla taj potez.

Politika „dve stolice“, „četiri stuba“, „i na istok i na zapad“ je neozbiljna, loša i praktično nemoguća. Nastavak evropskog puta je jedini garant boljeg životnog standarda i kvalitetnijeg, bezbrižnijeg i slobodnijeg života građana. Zato mi, kao država i kao društvo, moramo da pokažemo znatno veću odlučnost na putu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

Sve drugo predstavlja lutanje i bauljanje u magli, bez jasnog cilja, koje veoma lako može da se završi udaranjem glavom u zid.

Mi moramo da se pridružimo ovim sankcijama. Što pre. Taj čin ne predstavlja samo snažnu podršku globalnom miru i bezbednosti, već i civilizacijski iskorak koji nas približava zajednici evropskih zemalja, kojoj pripadamo istorijski, kulturološki i politički.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak