Сједињене Америчке Државе изузетно важан партнер Србије

Сједињене Америчке Државе изузетно важан партнер Србије

15/04/2022 Off By BERB

Foto: Vlada Srbije

 

Председница Владе Републике Србија Ана Брнабић састала се данас са новим амбасадором Сједињених Америчких држава у Републици Србији Кристофером Хилом.

 

Премијерка Брнабић пожелела је добродошлицу господину Хилу и изразила наду да ће током његовог мандата, већ добри односи Србије и САД, бити додатно унапређени.

Хил је навео да ово није његова прва посета нашој земљи, да му је читав регион веома добро познат и да је јасно да Србија напредује у добром смеру.

Брнабић је истакла да су Сједињене Америчке Државе изузетно важан партнер Србије, као и да америчке фирме запошљавају велики број наших грађана и да раде на неким капиталним пројектима, попут Моравског коридора.

Председница Владе и амбасадор Хил сложили су се да ће у наредном периоду заједно радити на очувању мира и јачању стабилности на Западном Балкану, имајући у виду да је то према њиховим речима, услов свих услова за напредак и Србије и целог региона Западног Балкана.

Када је реч о тренутној ситуацији између Београда и Приштине, Брнабић и Хил су сагласни да је дијалог једини и најбољи пут до нормализације односа две стране. Председница Владе је истакла да је Србија посвећена дијалогу и окренута будућности.