Конкурс за избор најбољег туристичког села и ове године

Конкурс за избор најбољег туристичког села и ове године

12/04/2022 Off By BERB

Foto: MTTT

 

Министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије Татјана Матић упутила је позив свим локалним самоуправама, које се идентификују у области развоја руралног туризма, да се пријаве на конкурс за избор најбољег туристичког села Србије у 2022. години.

 

Матић је истакла да, имајући у виду да је година иза нас била веома успешна и да је Мокра Гора проглашена за једно од најбољих села, и ове године настојимо да свет препозна атракције наших руралних дестинација које на најбољи начин осликавају аутентичност наше културе.

Министарка је навела да се овим конкурсом подстиче развој иновација и предузетништва, унапређује туристички производ и начин живота заједнице и промоција природних и културних ресурса села у Србији.

Светска туристичка организација Уједињених нација (UNWTO) расписала је Конкурс за избор најбољих туристичких села (The Best Tourism Villages) у намери да се путем конкурса идентификују најбољи примери иновативног развоја и приступа туризму у руралним областима, са основним циљем да туризам постане један од покретача позитивне трансформације, руралног развоја и благостања заједнице.

Све додатне информације у вези са пријавом и условима конкурса можете пронаћи на линку.