Подршка пројектима који доприносе развоју туризма у Инђији

Подршка пројектима који доприносе развоју туризма у Инђији

06/04/2022 Off By BERB

Foto: Јелена Вучетић/Марина Јанчевић

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, посетила је данас општину Инђија, где се састала са председником општине Владимиром Гаком. На састанку се разговарало о успесима које је остварила ова општина, као и о планираним пројектима за даљи развој туризма.

 

„Окосница развоја туризма у Срему као и у општини Инђија је река Дунав и туристичка понуда дуж његових обала, и у наредном периоду то ће бити приоритет у финансирању пројектних активности како ресорног министарства тако и општине”, истакла је овом приликом министарка Матић.

„Ангажованост у раду Туристичке организације општине Инђија, препознавање значаја развоја туризма од стране локалне самоуправе као и велика подршка том развоју од стране ресорног министарства резултирала су тиме да се ТО Инђија нашла међу три најбоље туристичке организације на избору за доделу награде Туристички цвет за 2021. годину“, подсетила је Матић.

Приликом посете званичници су обишли и једини тематски туристички парк за децу у Србији који се бави темом историје Келта – „Келтско село“, као и новоотворену галерију „Адлигат“, која уједно представља и први музеј у општини Инђија.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је у периоду од 2015. до сада, у општини Инђија, за пројекте развоја туризма определило 55.455.690 милиона динара.