Tepić: Beograd je najčvršće odbranio svoju volju na izborima

Tepić: Beograd je najčvršće odbranio svoju volju na izborima

04/04/2022 Off By BERB

Izvor/Foto: N1 Beograd

 

Nosilac parlamentarne liste Ujedinjeni za pobedu Srbije Marinika Tepić izjavila je da su izborni dan obeležile broje nepravilnosti. Kazala je i da je Beograd najčvršće odbranio svoju volju, i da je uverena da će opozicija formirati vlast u glavnom gradu.

 

Beograd je najčvršće odbranio svoju volju, i ja sam ubeđena da opozicija u Beogradu i dalje dominira većinskim rezuatatom, i takve zvanične rezultate očekujemo i u narenim satima kada ćemo se ponovo obratiti“, najavila je Tepić.

Ona je ocenila da je nezapamćeno da predsednik RIK-a počne da izlazi sa rezultatima izbora dok je glasanje još uvek trajalo, kao što se to večeras dogodilo.

„To nam ukazuje da ćemo imati izuzetno mogo posla u narednih 72 sata do kada traje prijavni rok“, rekla je Tepić ističući da Ujedinjeni za pobedu Srbije imaju hiljade dokazanih nepravilnosti koje su upisane u zapisnik.

Tepić je rekla i da glasovi u Beogradu još nisu počeli da se broje, ali da podaci sa kojima raspolaže pokazuju da su Ujedinjeni za pobedu Srbije u urbanim sredinama često pobeđivala listu Aleksandra Vučića.

Tepić je ukazala i da su na gotovo svakom biračkom mestu vođeni paralelni birački spiskovi, a da su zabeleženi i slučajevi kupovine glasova, pritisaka na ucenjene birače, kao i da je jedno lice glasalo za više kandidata.

Janković: Probuđena nezapamćena energija

Kandidat za gradonačelnika Beograda liste Ujedinjeni za pobedu Beograda Vladeta Janković rekao je da je na današnjim izborima probuđena nezapamćena energija.

“Redovi pred biralištima su najbolji dokaz, uprkos prljavoj igri od strane režima, mi još uvek verujemo da smo u Beogradu izvojevali pobedu”, poručio je Janković.

Rekao je da je ispunjen zadovoljstvom i iskrenim ponosom na svoje sugrađene, koji su, prema njegovoj oceni, pokazali šta mogu.