Висок ниво обучености припадника Полицијске бригаде

Висок ниво обучености припадника Полицијске бригаде

31/03/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је данас у Наставном центру „Макиш“ редовној обуци и вежби најмлађих припадника Полицијске бригаде који су показали обученост, вештине и спремност за извршење свих постављених задатака.

Најмлађи припадници Посебне јединице полиције Полицијске бригаде приказали су стручну оспособљеност и обученост, а приказана је и обученост службених животиња.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да најмлађе припаднике Полицијске бригаде одликује висок ниво обучености, али и висок ниво патриотизма.

„Данас се уверавамо у вашу обученост и у вашу опремљеност. Али, више од тога, у ваш морал и вашу спремност да браните уставност и законитост у нашој земљи. У овој земљи неће бити Мајдана. Зато сте ту, да безусловно поштујете закон, да заштитите уставни поредак и права свих наших грађана. Поносан сам на ваш морал, обученост и опремљеност”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

„У протеклих годину дана о вама се посебно водило рачуна, зато што то заслужујете својим радом и ангажовањем. На нама је да сачувамо земљу, закон и уставни поредак. Ово је земља наше деце, какву смо је добили, бољу да им је вратимо”, поручио је министар полиције Александар Вулин након завршетка редовне обуке најмлађих припадника Полицијске бригаде.

Министар полиције Александар Вулин је, такође, нагласио да држава и Министарство унутрашњих послова посебно брину о припадницима Полицијске бригаде који обављају најодговорније послове и најавио да припадницима бригаде следе нова увећања плата и набавка додатне опреме.

Поред различитих облика интервенције полиције у обукама и вежбама савладавања изгредника, приказана је и употреба службених паса обучених за напад и одбрану, док су припадници Чете коњаника са службеним коњима показали своје начине тактичког поступања у случају нарушавања јавног реда и мира.

Припадници ПЈП Полицијске бригаде приказали су и материјално-техничка средства којима располаже ова јединица, као и издржљивост и функционалност заштитне опреме за јавни ред и мир приликом извршавања службених задатака.