Ухапшена једна особа због проневере у обављању привредне делатности

Ухапшена једна особа због проневере у обављању привредне делатности

30/03/2022 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова УКП, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су Н. Ч. (1954) из Београда, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело проневера у обављању привредне делатности, док се за једном особом интензивно трага.

 

Осумњичени се терете да су, од 27. марта 2019. до 8. маја 2019. године, у својству власника и директора Привредног друштва “Жар 358” из Београда, довели у заблуду представнике једног предузећа да ће им на време платити робу, коју су од њих преузели, у укупном износу од 17.664.950,86 динара.

Они се сумњиче да су, наведену робу, без евидентирања у пословним књигама свог привредног друштва, продали на „црном тржишту“ за готов новац, од којег су мањи део, 1.650.000 динара, уплатили предузећу од којег су узели робу, а остатак новца задржали за себе.

На тај начин су, како се сумња противправно присвојили, а наведено предузеће оштетили за укупно 16.014.950,86 динара, док су своје привредно друштво довели у стање неликвидности и немогућности измирења обавеза по преузетој роби.

Осумњичени Н. Ч. је, уз кривичну пријаву, приведен надлежном тужилаштву.