Апел возачима мотоцикала да користе заштитну опрему

Апел возачима мотоцикала да користе заштитну опрему

28/03/2022 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је данас, на промоцији кампање коју спроводе Министарство унутрашњих послова и Ауто-мото савез Србије “Кацига главу чува“, да само одговорним понашањем у саобраћају свака смрт и незгода може бити избегнута и апеловао на возаче мотоцикала да користе заштитну опрему.

 

„Пролеће и лепо време доносе почетак мото сезоне и већи број двоточкаша у саобраћају. Да нам се пролећни дани не би претворили у трагедију, да бисмо се вратили својим најмилијима живи и здрави, морамо бити одговорни и савесни. Свака смрт у саобраћају може бити избегнута. Молим све учеснике у саобраћају, посебно возаче мотоцикала, да буду опрезни и да не возе неприлагођеном брзином или под дејством алкохола и опијата“, истакао је министар полиције Александар Вулин.

Истакавши да су мотоциклисти најугроженији учесници у саобраћају, код којих сваки пад са возила може да буде фаталан, министар Вулин је апеловао на све возаче да обрате посебно пажњу на мотоциклисте и мопедисте, а на њих да поштују саобраћајне прописе и користе заштитну опрему.

Мотоциклистима је министар полиције поручио да не дозволе себи да важност ношења кациге схвате тек када се нешто лоше догоди и да увек имају на уму да је стављање кациге најважнија ствар коју треба да ураде пре него што седну на мотор.

„Немојте да дозволите себи да због тога што сте били нестрпљиви и нисте поштовали саобраћајне прописе изгубите живот. Возите пажљиво, користите и стављајте заштитну опрему. Будите пажљиви, поштујте прописе и тиме ћете сачувати и свој и животе других људи“, казао је министар полиције Александар Вулин.

Генерални секретар Ауто-мото савеза Србије Милан Николић истакао је да ово највеће удружење возача у нашој земљи, већ читав век брине о свим учесницима у саобраћају.

„Посебну пажњу традиционално посвећујемо и мотоциклистима, који представљају једну од најугроженијих категорија. Ради унапређења њихове безбедности на путевима, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Србије, данас смо са изузетним задовољством најавили предстојећу акцију поделе кацига возачима мопеда и мотоцикала, која ће у наредних неколико месеци бити реализована у пет градова у Србији – Ваљеву, Смедереву, Краљеву, Нишу и Новом Саду“, прецизирао је Николић.

Указао је да се на овај начин наставља традиционална акција АМСС ,,Кацига главу чува”.

„Ауто-мото савез Србије је и друг на друму свим мотоциклистима и путем чланских пакета за помоћ на путу, са погодностима и услугама које су доступне 24 часа 7 дана у недељи на свакој локацији у Србији позивом на број 1987“, казао је Николић.