МУП-у није поднета ниједна пријава о позивима за гласање

МУП-у није поднета ниједна пријава о позивима за гласање

28/03/2022 Off By BERB

Министарство унутрашњих послова истиче да полицији није поднета ниједна пријава  грађана у вези са наводима појединих странака да су се суграђани жалили да им на адресе долазе гласачки листићи особа које на њима нису пријављене.

 

Детаљном провером Министарство је утврдило да ниједна пријава која се односи на такву притужбу није поднета, нити је било пријава везаних за наводно организовано и унапред припремљено пријављивање грађана у Полицијској станици Звездара.

Истичемо да је приликом пријаве пребивалишта странка која се пријављује на адресу у обавези да осим уплатнице, која је генерисана преко е управе, и за сваког грађанина понаособ јединствена, има и личну карту.

Уз то, према Закону о пребивалишту и боравишту, за пријаву пребивалишта неопходно је да покаже оригинал власничког листа стана на који се странка пријављује.

Такође, потребно је и присуство власника стана који код себе мора имати личну карту или да странка покаже личну карту власника стана.

Дакле, да би се променило пребивалиште потребно је кумулативно испунити све услове, а сви тражени документи услов су како би се спречиле било какве злоупотребе.