Србија може да буде мирна захваљујући ефикасном раду полиције

Србија може да буде мирна захваљујући ефикасном раду полиције

28/03/2022 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да Србија може да буде мирна и сигурна, јер има полицију која је ефикасна и способна да тешка кривична дела, попут убиства које се недавно десило у Обреновцу, расветли за 48 сати. 

 

Министар је у јутарњем програму телевизије „Пинк“ навео да је Србији мирна и безбедна, јер је захваљујући раду полиције, највећи део припадника мафијашких кланова у затвору, или ван земље и да полиција свакодневно врши притисак на припаднике криминалних организација показујући им да у Србији нису пожељни.

„Имали смо убиство у Обреновцу, које има елементе тешког убиства и за 48 сати оно је расветљено, открили смо ко је починилац, ко су помагачи, каква је мрежа, ко је наредио“, казао је министар Вулин и указао да су по убиству поједини политичари покушали да злоупотребе ту ситуацију представљајући Београд као Колумбију а да, након што је убиство ефикасно решено, нису одали признање српској полицији.

„Професионалци који оперативно воде Министарство унутрашњих послова, као у овом случају треће одељење београдске Управе криминалистичке полиције и СБПОК, ти људи заслужују похвалу“, истакао је министар Вулин.

Казао је да криминалци врло добро сарађују између себе и да политичари нису успели да направе јединствену Европу, али да криминалци јесу и да користе пасоше различитих држава, помажу једни другима, пружају уточиште.

Недавно у успешној акцији, како је навео, пронађена је илегална штампарија, са више хиљада фалсификованих докумената и ићи ће се тим трагом да се утврди за кога је припремљено и шта је рађено.