Прва два дана Сајма туризма

Прва два дана Сајма туризма

26/03/2022 Off By BERB

Фото: ТОС

 

Током прва два дана сајма туризма, који су традиционално резервисани за привреду и медије, штанд Туристичке организације Србије су посетили многобројни гости из иностранства и земље, као и велики броја медија.

 

Директорка Лабовић је угостила министра туризма Израела Јоелa Развозовa, са којим је разговарала о досадашњој и будућој сарадњи у области туризма. У посету штанду ТОС-а била је и делегација Републике Српске на челу са министарком за туризам и трговину Сузаном Гашић. Упознале су се са новим брендом ТОС-а „СРБИЈА. Доживи!“. Тактилну изложбу два Народна музеја из Пожаревца односно Лесковца на штанду Туристичке организације Србије посетила је Јелена Стојановић секретар Савеза слепих Србије и уједно пренела своја запажања о потребама и тешкоћама на које наилазе особе са оштећеним видом у туризму. Потпредседник највеће авио компаније из Турске господин Омер Фарук Сонмез је са директорком Лабовић разговарао о модалитетима даље сарадње, промоцији на тржишту Турске и на бројним светским дестинација са којима је Turkish Airlines повезан.

Марија Лабовић је на штанду Националне туристичке организације Црне Горе потписала Протокол о сарадњи две националне туристичке организације са директорком те организације г-ђом Аном Трипковић Марковић. Том приликом су истакле промоције туризма у обе земље, као и могућност заједничког наступа на далеким тржиштима.

Меморандум о сарадњи са Федерацијом кулинара Србије потписали су г-ђа Марија Лабовић и г-дин Јован Вукелић са циљем јачања промотивних активности у сфери гастрономије.

Гошћа ТОС-а током другог дана сајма била је помоћница министарке трговине, туризма и телекомуникација Јелена Орлић и на штанду се упознала са новоосмишљеним брендом „СРБИЈА. Доживи!“.

Сајам туризма као што и доликује је сајам сусрета. Организовањем округлог стола са предствницима локалних туристичких организација, Туристичка организација Србије је као домаћин на галерији свог штанда иницирала заједничке промотивне активности на домаћем тржишту и тржиштима региона. Округли сто се показао као најбоље место за размену мишљења и прављење планова за предстојеће периоде.

Како су прва два дана протекла у знаку сусрета са колегама из света туризма и потписивању значајних докумената о сарадњама у наставку преостала два дана сајма очекујемо већи број осталих посетилаца заинтересованих за лепоте туризма и нове доживљаје, а штанд Туристичке организације Србије у Хали 4 београдског сајма је препун информација и културе, знања и виртуелних доживљаја, искустава модерне и средњевековне Србије као и занимљивих атракција и награда.

Доживите сајам. Доживите Србију.