Rasvetljeno teško ubistvo u Obrenovcu

Rasvetljeno teško ubistvo u Obrenovcu

25/03/2022 Off By BERB

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici policije u Beogradu rasvetlili teško ubistvo u Obrenovcu i uhapsili I. B. (1978) i Š. U. (1970), koji je državljanin Severne Makedonije, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Ministar Aleksandar Vulin je tim povodom istakao da je i u ovom slučaju policija pokazala efikasnost i rasvetlila ubistvo za nepunih 48 časova, dodajući da svi koji i pomisle da počine krivično delo u Srbiji treba da znaju da će ih naša policaja pronaći i izvesti pred lice pravde.

Naše ulice nisu bezbedne za kriminalce niti su njihovo sigurno utočište, a ponajmanje mesto za njihove obračune. Srpska policija neće dozvoliti da bilo koji kriminalac prođe bez kazne, rekao je ministar.

Osumnjičeni se terete da su zajedno sa još jednom osobom, koja je identifikovana i za kojom je raspisana međunarodna poternica, 19. marta ove godine hicima iz vatrenog oružja usmrtili 41-godišnjeg muškarca.

Policija je sve osumnjičene identifikovala ubrzo po izvršenju krivičnog dela i uhapsila Š. U. i I. B., a za trećim osumnjičenim je danas raspisana međunarodna poternica.

Osumnjičenima Š. U. i I. B. sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana, navodi se u saopštenju.