Традиција Војводине и Фестивал чоколаде у Галерији

Традиција Војводине и Фестивал чоколаде у Галерији

19/03/2022 Off By BERB

Piše: Ivana Rajković

 

Овог викенда у Галерији вас очекују два јединствена догађаја! Манифестација „Ко се лепо носи, тај се и поноси“ биће одржана у суботу, 19. марта, док ће сладокусци цео викенд уживати у Фестивалу чоколаде!

Манифестација народног стваралаштва биће свечано отворена у суботу, 19. марта са почетком у 13 сати, када ће своје умеће приказати бројна културно-уметничка друштва и певачке групе Војводине. Посетиоци ће имати прилику да погледају ревију оригиналних народних ношњи и изложбу најаутентичнијих рукотворина.
Организатор манифестације, удружење жена „Наше наслеђе“, слави жене Срема, Баната и Бачке које кроз стваралаштво од заборава чувају народне обичаје, културу и традицију.
Љубитеље слаткиша током викенда очекује јединствени догађај на ком ће моћи да испробају најквалитетније чоколаде домаћих произвођача и да уживају у несвакидашњим укусима ове посластице. Фестивал чоколаде биће одржан у суботу и недељу од 10 до 22 часа у приземљу Галерије.
Чоколада, онаква какву је данас знамо, направљена је 1847. године у Енглеској. Већ деценијама представља омиљени слаткиш многих, како због изузетног укуса, тако и зато што подстиче лучење хормона среће. Топљење чоколаде почиње на тридесет петом подељку Целзијусове скале, што је нешто испод телесне температуре. Управо зато, чим ставимо коцкицу ове посластице на језик, она моментално креће да се топи у устима. Ту започиње процес подстицања лучења ендорфина, захваљујући ком се у мозгу ствара осећај задовољства, што доводи до побољшања расположења.
Посетиоци Фестивала у Галерији имаће прилику да истраже разноврстан избор најквалитетнијих чоколада, а јединствене комбинације укуса представиће Adore chocolat, Ја волим Штарк, Бамби, Пастели, Candyuniverse и многи други.
Улаз на оба фестивала је бесплатан.