Ново рухо Дома за смештај и негу старих лица у Прокупљу

Ново рухо Дома за смештај и негу старих лица у Прокупљу

17/03/2022 Off By BERB

Foto: Đorđe Krstić

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић обишла је Дом за смештај и негу старих лица у Прокупљу, за чију реконструкцију је ресорно министарство прошле године издвојило 35 милиона динара.

 

„Ово су конкретни резултати нашег заједничког рада. Спроведено је и урађено све што смо обећали, овај дом је добио ново рухо“, истакла је Кисић, која је разговарала са запосленима и корисницима овог дома.

Министарка Кисић је навела да корисници Дома за смештај и негу старих лица у Прокупљу сада имају боље услове и да њихово задовољство и њихови осмеси о томе сведоче.

Проф. др Кисић је истакла да је Министарство у 2021. години за различите врсте реконструкција, набавку медицинске и друге опреме у више геронтолошких центара уложило 445 милиона динара, а да су за ову годину издвојена већа средства – 465 милиона динара.

„Урадићемо још више у наредном периоду, јер су наши најстарији суграђани својим понашањем, нарочито током пандемије Ковид 19, показали шта значи бити одговоран, стрпљив, савестан“, рекла је Кисић и додала да је обухват вакцинацијом против корона вируса био највећи у геронтолошким центрима, где је вакцинисано више од 95 одсто корисника и око 90 одсто запослених.

У оквиру радова у Дому за смештај и негу старих лица у Прокупљу реконструисана је фасада, замењени су ограда и керамика на терасама соба, део крова, а Дом је опремљен новом медицинском и рачунарском опремом.

Директор Дома Ана Лазић захвалила је министарки Кисић што је препознала потребе реконструкције овог дома, чијом реализацијом је побољшан квалитет живота и рада и корисника и запослених.

Обиласку овог дома присуствовали су и државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић и народни посланик др Дарко Лакетић.