Отворен нови Регионални центар за ванредне ситуације у Врању

Отворен нови Регионални центар за ванредне ситуације у Врању

16/03/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је данас приликом отварања новог Регионалног центра за ванредне ситуације у Врању, да су ватрогасци-спасиоци наши хероји, увек спремни да не питајући за личну жртву, заштите животе и имовину наших грађана. Министар полиције Александар Вулин нагласио је да држава Србија интензивно улаже у Сектор за ванредне ситуације и да следе још значајнија улагања у опрему и возила за ватрогасце.

 

„Србија, на челу са председником Александром Вучићем, цени рад свих припадника Министарства унутрашњих послова, а посебно наших ватрогасаца који, неретко ризикујући свој живот, чине све да наши суграђани буду сигурни и безбедни. У сваком ванредном догађају они су ту, они су ослонац, сигурност, подршка “, истакао је министар полиције Александар Вулин.

Министар полиције је истакао да је, захваљујући одговорној и мудрој политици и економским мерама које је спровео председник Вучић, Србија данас способна и има средства да улаже у јачање и опремање полиције и ватрогасаца, у изградњу и реновирање полицијских објеката и ватрогасних станица, набавку савремених возила и опреме.

„Србија је данас у прилици да помогне себи и својим грађанима, али и свима онима који помоћ од Србије затраже.Србија је способна да у часу невоље помогне и својој Републици Српској, али и Северној Македонији, Грчкој, што смо и учинили прошлог лета услед незапамћених пожара. Србија је данас спремна и опремљена да помогне свима којима помоћ у борби са природним непогодама буде потребна“, нагласио је министар полиције Александар Вулин.

Ватрогасци-спасиоци, како је министар полиције рекао, од почетка године интервенисали су 6.029 пута, од тога око 5.000 интервенција било је на пожарима, а њиховим залагањем и трудом спасено је 246 особа.

Прецизирао је да је Ватрогасно- спасилачки батаљон у Врању током прошле године имао 1.207 интервенција и спасао 136 људи.

„Ови људи су наши истински хероји и дугујемо им захвалност. Изградња Регионалног центра за ванредне ситуације у Врању, који ће у многоме олакшати њихов рад и допринети већој ефикасности, само је део наше велике захвалности за све што чине за државу и грађане. Наставићемо да улажемо у побољшање услова рада и јачање капацитета, јер ови људи који раде за грађане Србије, њихову сигурност и безбедност, заслужују и много више“, поручио је министар полиције Александар Вулин.

Регионални центар у Врању је један од капиталних пројеката Министарства унутрашњих послова и у њему ће бити смештени припадници Одељења за ванредне ситуације у том граду и Ватрогасно-спасилачки батаљон у Врању. У склопу овог објекта биће и Национални центар за обавештавање за јужни и источни део Србије.
Објекат је опремљен најсавременијом опремом и тренажним центрима и у њему ће се обављати основна и специјалистичка обука нових припадника ватрогасно- спасилачких јединица и друге обуке припадника Сектора за ванредне ситуације.