Заплена веће количине бензина и евродизела

Заплена веће количине бензина и евродизела

12/03/2022 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Новоформирана Јединица за безбедност на рекама Министарства унутрашњих послова, која ће бринути о безбедности свих пловних путева у Републици Србији, у наставку акције „Пловне реке“, запленила је већу количину бензина и евродизела за које се сумња да су прокријумчарени и вредну инфраструктуру која се користи за ове нелегалне активности.

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, на чију иницијативу је јединица и формирана, похвалио је ову акцију Јединице за безбедност на рекама и нагласио да су сви њени припадници на челу са начелником Митром Јокановићем одлучни да се супротставе не само сивој економији, већ и да осигурају максималну безбедност и сигурност свих учесника саобраћаја на рекама.

„Српске пловне реке су европски коридори. Новоформирана јединица у наредном периоду трајно ће спроводити акције како би спречила све нелегалне активности на рекама и очувала сигурност свих учесника у пловном саобраћају. Наше пловне реке морају бити сигурне као и наши ауто-путеви. У оквиру акције “Пловне реке” остварили смо до сада изузетне резултате, а тај рад ћемо у наредном периоду још више оснажити“, казао је министар полиције.

 

Припадници Јединице за безбедност на рекама, приликом претреса куће педесетчетворогодишњег мушкарца у Новим Бановцима, осим нафтних деривата, пронашли су и пет црева дужине око 60 метара, два пиштоља за точење нафте, три електричне пумпе за претакање, две електричне пумпе за претакање са бројчаником и једну бензинску пумпу за претакање.

 

Због постојања основа сумње да је извршио кривична дела недозвољен промет акцизних производа и недозвољено складиштење робе, против педесетчетворогодишњака биће поднета кривична пријава надлежном тужилаштву.