Unapređenje sportsko-turističke infrastrukture u Novom Pazaru

Unapređenje sportsko-turističke infrastrukture u Novom Pazaru

11/03/2022 Off By BERB

Izvor/Foto: Vlada Srbije

 

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić posetila je danas Novi Pazar povodom potpisivanja Ugovora o realizaciji projekta druge faze radova na unapređenju sportsko-turističke infrastrukture u ovom gradu.

Matić je tom prilikom istakla da turistički prepoznatljiva ponuda Novog Pazara čini ovu opštinu atraktivnom destinacijom kako na domaćem, tako i na evropskom turističkom tržištu, koja će sada unapređenjem infrastrukture dobiti i dodatne sportsko-turističke sadržaje.

Ovaj projekat, kako je objasnila, doprineće razvoju omladinskog i sportskog turizma i omogućiće ispunjenje svih neophodnih kriterijuma za doček, odsedanje i pripreme sportista.

Ona je napomenula da je resorno ministarstvo za ovaj projekat, koji uključuje izgradnju i dogradnju hotela u sklopu atletskog stadiona, ove godine opredelilo 30 miliona dinara, uz podsećanje na to da je u prethodnom periodu opredeljeno ukupno 123 miliona dinara.

Ministarka je ovom prilikom sa čelnicima Novog Pazara obišla Kulu motrilju, za koju se uskoro očekuje završetak rekonstrukcije, koju su finansirali Ministarstvo i grad Novi Pazar.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je od 2015. do 2022. godine za unapređenje turizma u Novom Pazaru opredelilo ukupno 344 miliona dinara.