Vučić na otvaranju nove zgrade Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“

Vučić na otvaranju nove zgrade Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“

11/03/2022 Off By BERB

Izvor/Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji otvaranja novoizgrađene zgrade Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i poručio da je ponosan na naše lekare koji ne žive za svoj komfor, već za zdravlje naših građana.

 

Predsednik Vučić je zamolio lekare i osoblje Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje da se posvete tome da nestanu liste čekanja i zahvalio im za sve spasene živote. On je rekao da je zahvalan svim zaposlenima koji su izrazili zadovoljstvo izgledom Instituta u vreme kad je teško čuti reči pohvale.
Predsednik Vučić je dodao i da je zapazio neadekvatne kapacitete za parking, te da će morati da bude napravljena nova garaža koja će opsluživati Institut, kao i da se razmatra izgradnja heliodroma.
„Pitanje je da li će vazduhoplovne vlasti dozvoliti da ovde sleću letelice. Ne mogu da obećam, ali ako bude moguće, rešićete time još jedan problem“, naveo je predsednik Vučić i istakao da je ponosan što imamo lekare koji žive za zdravlje svojih sugrađana i što je kod njih danas prepoznao strast prema spasavanju života. On je dodao i da nije lako održavati sve savremene bolnice, ali da će država to uraditi.
„Želim da čestitam i ministru Lončaru i predsednici Vlade Ani Brnabić, kao i izvođaču radova, firmi W.D. Concord West. Pre svega, želim da čestitam zaposlenima i da ih zamolim da budu jednako vredni i pažljivi kao što su bili do sada, da im kažem veliko hvala za sve spasene živote i velika dela koja su učinili. Želim vam mnogo uspeha i da izlečite što više ljudi“, poručio je predsednik Vučić.
Direktor Instituta Prof. dr Milovan Bojić je istakao da je ta ustanova konačno postala celovit sistem i dodao da je do velelepne zgrade doveo napor države, ali i ljubav zaposlenih prema Institutu. On je istakao da je sa najmodernijom opremom “nebo granica” i da će pospešiti prevenciju kardio-vaskularnih bolesti.
Na 14.000 kvadratnih metara, u najsavremenijim uslovima, lečiće se oboleli od kardioloških i vaskularnih bolesti. U izgradnju novog dela Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje Vlada Srbije je uložila 42.8 miliona evra, od kojih je više od 15 miliona investirano u najmoderniju opremu.