Унапређење услуга социјалне заштите у Бујановцу

Унапређење услуга социјалне заштите у Бујановцу

11/03/2022 Off By BERB

Фото: Ђорђе Крстић

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић обишла је данас Центар за социјални рад у Бујановцу, где је са директором Нијазом Аметијем и запосленима разговарала о унапређењу услуга социјалне заштите у овој општини.

 

Кисић је подсетила на то да ресорно министарство свакодневно ради на унапређењу система социјалне заштите и јачању бриге за грађане.

„Министарство остаје посвећено унапређењу услова у систему социјалне заштите, јер нам је битан сваки грађанин и корисник тих права и да стигнемо до сваког дела наше земље. Верујем да ће ефекти ових наших напора на најцелисходнији начин допринети развоју социјално одговорне државе која преузима одговорност да брине нарочито о најугроженијима“, навела је она.

Министарка је додала да су локалне самоуправе важан партнер на том путу, будући да оне најбоље знају потребе својих грађана.

Кисић је прецизирала да је ресорно министарство ове године за наменске трансфере локалним самоуправама за развој услуга социјалне заштите определило 500 милиона динара.

За развој услуга социјалне заштите у Општини Бујановац у протекле две године издвојено је 11,5 милиона динара. Значајна средства су издвојена и за развој услуга социјалне заштите у општинама Прешево и Медвеђа – Прешево је у протекле две године на име наменских средстава добило 8,7 милиона динара, а Медвеђа скоро три милиона динара.

Министарка је указала на то да Центар за социјални рад у Бујановцу представља пример интеграције албанске националне мањине у државне институције, будући да је од 13 радника у овом органу 10 Албанаца.