Превентивно деловање кључ борбе против тероризма

Превентивно деловање кључ борбе против тероризма

09/03/2022 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Данас је одржана 12. седница Националног координационог тела за спречавање и борбу против тероризма којом је председавао национални координатор, министар унутрашњих послова Александар Вулин.

 

На седници Националног координационог тела за спречавање и борбу против тероризма разматрана је актуелна безбедносна ситуација у Републици Србији и региону са позиције праћења проблематике тероризма.

Национални координатор, министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин нагласио је да српске службе безбедности помно прате сва дешавања која се одвијају у земљи и региону, као и на Истоку Европе и у читавом свету и да наше службе предузимају све мере и радње потребне да се стабилност наше државе очува и заштити.

Чланови Националног координационог тела за спречавање и борбу против тероризма реферисали су националном координатору, министру полиције Александру Вулину о свим активностима државних органа у борби против тероризма.

„Тероризам је универзално зло са којим се суочавају многе земље. Наша Србија је стабилна и безбедна захваљујући, пре свега, политичкој стабилности и захваљујући јасном вођењу државе од стране председника Републике Александра Вучића. Желим да поручим нашим грађанима да могу да буду мирни и спокојни, јер држава Србија предузима све како бисмо остали заштићени и сигурни”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Национални координатор, министар унутрашњих послова је нагласио да је оперативни рад служби и превентивно деловање кључ борбе против тероризма.

„Заједничким радом целокупног државног система успевамо да се супротставимо овом глобалном злу на адекватан и успешан начин”, истакао је министар полиције Александар Вулин.

На седници Националног координационог тела за спречавање и борбу против тероризма донет је и закључак о формирању Радне групе за стварање нужних услова за  образовање Тима за иницијалну процену у оквиру Модела превенције радикализације и насилног екстремизма који воде у тероризам.