Redovna zamena jedinica Vojske Srbije u mirovnoj operaciji u Libanu

Redovna zamena jedinica Vojske Srbije u mirovnoj operaciji u Libanu

08/03/2022 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Pripadnici voda za zaštitu snaga iz sastava Komande za obuke koji su od kraja avgusta prošle godine bili angažovani u sastavu Privremenih snaga Ujedinjenih nacija u Libanu doputovali su u Republiku Srbiju nakon uspešnog učešća u ovoj mirovnoj operaciji.

U prethodnih šest meseci oni su, u složenim bezbednosnim uslovima u ovoj bliskoistočnoj zemlji, realizovali sve postavljene zadatke u skladu sa mandatom misije i na dostojan način reprezentovali Vojsku Srbije i Republiku Srbiju.

Njih je na zadacima obezbeđenja u sektoru „Zapad“, u okviru italijanskog kontingenta u misiji, zamenio novi vod Vojske Srbije, petnaesti po redu, koji je u zonu operacije otputovao sredinom prošlog meseca.

Vojska Srbije u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu, osim voda za zaštitu snaga, angažuje i pešadijsku četu, štabne oficire i elemenat nacionalne podrške. Dosadašnje angažovanje pripadnika Vojske Srbije u Libanu ocenjeno je najvišim ocenama od strane predstavnika Ujedinjenih nacija i država partnera sa kojima su neposredno izvršavali zadatke.