Жене покрећу све

Жене покрећу све

06/03/2022 Off By BERB

Фото: Ђорђе Крстић

 

У сусрет предстојећем 8. марту – Међународном дану жена, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић разговарала је са представницaма удружења жена из општине Стара Пазова и председником те општине Ђорђем Радиновићем.

 

Разговору са представницaма удружења жена, чије су активности усмерене ка очувању традиције, неговању старих заната, изради рукотворина, хуманитарнoм раду, присуствовала је и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.

Министарка Кисић је истакла да јој је драго што је у друштву жена које својим радом, залагањем, посвећеношћу послу и породици покрећу своје окружење и што показују да када се жене удруже могу све и да за њих нема граница.

„Жене су стуб породице, стуб своје радне средине, имамо снагу, капацитете и жељу да наше друштво унапредимо у сваком смислу“, рекла је Кисић и додала да јој је драго што су жене из ових удружења посвећене афирмацији женског стваралаштва, очувању и неговању традиција и старих заната и хуманитарном раду.

„Драге даме, желим да вам уочи 8. марта поручим да само заједничким снагама можемо постићи још боље резултате, да будемо равноправне, да будемо цењене, јер се једно друштво, његова култура, његов статус, углед и могућност напретка одређују по односу према женама“, поручила је Кисић.

Председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић честитао је женама 8. март и пожелео им да наставе свој рад и активности и сарадњу са локалном самоуправом.