Припадници МУП-а обучени да обаве задатке у свим условима

Припадници МУП-а обучени да обаве задатке у свим условима

05/03/2022 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Министaр унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је данас на Kопаонику алпинистичкој обуци и специјалистичкој обуци у скијању припадника Специјалне антитерористичке јединице и Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката Министарства унутрашњих послова.

 

„Припадници Министарства унутрашњих послова још једном су показали да су спремни и обучени да у свим условима, у свакој средини обаве све задатке које пред њих постави државно руководство на челу са председником Александром Вучићем“, истакао је министар полиције Александар Вулин.

Министар Вулин је додао да држава цени труд, залагање и храброст припадника ове две елитне јединице и да ће, као и до сада, увек бити ту, да им пружи пуну подршку у раду, како кроз набавку савремене опреме, наоружања и возила, тако и кроз обуке којима ће унапредити свој рад и учинити га још ефикаснијим.

Савремени свет, нагласио је министар полиције Александар Вулин, са собом носи бројне безбедносне изазове на које припадници МУП-а морају бити спремни да правовремено и ефикасно одговоре у сваком тренутку, да заштите српски народ и стабилност наше вољене Србије.

 

„Модернизација опреме и наоружања, али првенствено улагање у људе, у њихове темељне обуке, сталну утренираност, константно усавршавање знања и вештина су императив на коме ћу наставити да инсистирам. Са поносом могу да кажем да су ови дивни људи поуздан ослонац и стуб стабилности Србије. Припадници Министарства унутрашњих послова спремни су и обучени да одговоре на све безбедносне изазове, да заштите државу и њен интегритет, грађане, имовину и будућност наше деце. Србија је, такође, поуздан међународни партнер у борби против тероризма, у борби против организованог и свих осталих видова криминала”, поручио је министар полиције Александар Вулин.

Припадници Специјалне антитерористичке јединице и Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката Министарства унутрашњих послова током обуке и вежбе на Kопаонику приказали су вештине и знања у техникама зимског алпинизма и специјалне тактике скијања.