Главни задатак сигурност снабдевања

Главни задатак сигурност снабдевања

05/03/2022 Off By BERB

Фото: mre.gov.rs

 

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је јуче са Удружењем нафтних компанија Србије (УНКС) о актуелној ситуацији на тржишту нафте и нафтних деривата у Србији и обезбеђивању сигурности снабдевања горивом свих купаца.

 

Михајловићева је рекла да је главни задатак државе да се обезбеди сигурност снабдевања нафтом и нафтним дериватима и да је у том смислу обезбедила довољне количине свих енергената за наше тржиште.

Представници УНКС информисали су потпредседницу Владе и представнике Министарства о проблемима изазваним значајним променама на тржишту нафте и нафтних деривата у претходних неколико дана, који доводи до губитака у нафтном сектору и проблема у снабдевености на једном броју бензинских станица, посебно мањих.

Између осталог, предложено је да се у тренутним околностима размотре и другачији механизми за усклађивање разлике између велепродајне и малопродајне цене горива који би уважили и платежну способност грађана и омогућили стабилно функционисање нафтних компанија, а све у циљу да се обезбеди уредно снабдевање тржишта.