Велико улагање државе у спорт и младе

Велико улагање државе у спорт и младе

04/03/2022 Off By BERB

Фото: МОС

 

Министарство омладине и спорта наставило је континуирани обилазак локалних самоуправа широм Србије. Данас је министар Удовичић посетио општине Бач, Бачка Паланка и Бачки Петровац и том приликом се дружио са основцима и младим спортистима.

 

Данас су нову спортску опрему и реквизите (два гола са мрежама, две табле са обручима, мрежу за одбојку, као и 40 лопти) добиле Основна школа “Алекса Шантић” из Бача, Основна школа “Вук Караџић” из Бачке Паланке и Основна школа “Жарко Зрењанин” из Бачког Петровца, док су новом опремом обрадовани спортисти Рукометног клуба “Лавови” из Бачке Паланке, Фудбалског клуба “Тврђава” из Бача и Одбојкашког клуба “Кулпин” из Бачког Петровца.

”Данас смо се дружили са ученицима основних школа и спортистима и још једном показали да је спорт најлепши, али и најважнији избор свих. Сигуран сам да смо баш данас видели неке будуће велике спортске шампионе, али и да смо, што је најважније, мотивисали и неке нове клинце да уђу у највећи тим Србије, тим спорта који побеђује! Победити алибије да одустанемо од физичке активности, победити изазове свакидашњице и наћи време за спорт, значи бити победник сваког дана! Предуслов здравља, место пуно осмеха и дружења, атмосфера победничког духа и заједништва, осећај да припадате тиму и стварате енергију, то и још много тога, управо доносе локалне фискултурне сале и клубови и зато је ово акција од које не одустајемо и коју желимо да сва места у нашој Србији препознају и следе. Улагање државе у спорт је никада веће, улагање у активности деце и младих је резултирало историјским успесима и резултатима, али то представља и инвестицију у будућност, јер смо у истом тиму и заједно можемо да будемо победници сваког дана”, рекао је министар Удовичић.