ZORANA MIHAJLOVIĆ: ČUVANJE POSTOJEĆIH I MOGUĆNOST OTVARANJA NOVIH RADNIH MESTA JE NAŠ KRAJNJI CILJ

ZORANA MIHAJLOVIĆ: ČUVANJE POSTOJEĆIH I MOGUĆNOST OTVARANJA NOVIH RADNIH MESTA JE NAŠ KRAJNJI CILJ

17/06/2015 Off By

Mihajlovićeva je francuskoj delegaciji predstavila infrastrukturne planove Srbije kroz najvažnije kapitalne projekte sa akcentom na Koridor 10 i poručila da ekonomska saradnja dve zemlje može biti bolja na osnovu ranije potpisanog Sporazuma o strateškom prijateljstvu sa Francuskom, jedinim te vrste u Evropi


 

francuski

Press služba Ministarstva

CILJ Vlade Srbije je da podigne udeo građevinarstva u ukupnom BDP-u sa sadašnjih 2,5 odsto, da realizuje započete projekte u putnoj i železničkoj infrastrukturi vredne 4,5 milijardi evra i da započne nove projekte sa novim investitorima, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dr Zorana Mihajlović.

„Čuvanje postojećih i mogućnost otvaranja novih radnih mesta je naš krajnji cilj“, rekla je Mihajlovicevá na sastanku sa francuskom Poslaničkom grupom prijateljstva sa Srbijom koju je predvodila Martin Karijon Kuvrer, predsednica ove grupe.
Mihajlovićeva je francuskoj delegaciji predstavila infrastrukturne planove Srbije kroz najvažnije kapitalne projekte sa akcentom na Koridor 10 i poručila da ekonomska saradnja dve zemlje može biti bolja na osnovu ranije potpisanog Sporazuma o strateškom prijateljstvu sa Francuskom, jedinim te vrste u Evropi.
Ona je predstavnicima francuskog Parlamenta poručila da pozovu francuske kompanije da razmotre mogućnosti za ulaganje u Srbiju jer kroz projekte „Srbija razmišlja regionalno“.
„Za nas je važno povezivanje sa regionom Zapadnog Balkana“, rekla je Zorana Mihajlović i podsetila predstavnike francuskog Parlamenta da Srbija prvi put ima saradnju i sa Albanijom na infrastrukturnim projektima sa kojom želi da se poveže sa evropskom transportnom mrežom.
Karijon Kuvrer je istakla da je Francuska svesna osetljivog perioda za Srbiju u kontekstu pristupanja Evropskoj uniji te da Srbija može da računa na podršku.
„S pažnjom posmatramo vaše aktuelne projekte koji su budućnost Srbije ali i Evrope“, izjavila je Kuvrer.
Sastanku je prisustvovala i Kristina Moro, ambasadorka Republike Francuske u Srbiji.<


DOGAĐAJI