У Прокупљу потписан Меморандум о сарадњи

У Прокупљу потписан Меморандум о сарадњи

01/03/2022 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин потписао је данас са градоначелником Прокупља Миланом Аранђеловићем у Градској кући Меморандум о сарадњи на основу кога ће овај град уступити на коришћење Жандармерији комплекс бивше базе Војске Србије од око пет хектара у коме ће бити изграђен центар за специјалистичке обуке ове елитне јединице полиције.

 

По потписивању Меморандума, министар полиције Александар Вулин је нагласио да је безбедност грађана примарни задатак Министарства унутрашњих послова, али да је то питање које захтева и посвећену сарадњу свих локалних самоуправа, наше целокупне заједнице и друштва у целини.

„Наша Србија је сигурна и стабилна земља. Иза сигурности и безбедности сваког места, града, општине, улице, сваког нашег суграђанина стоји конкретан и пожртвован рад полицијских службеника. У интересу свих нас је да радимо на јачању капацитета наших снага безбедности које су гарант сигурне и безбрижне будућности наше деце”, поручио је министар полиције.

„Захваљујући доброј економској политици, пуном разумевању и инсистирању нашег председника Александра Вучића, који је лично покренуо масовну изградњу станова за све припаднике служби безбедности, настављамо велика улагања у инфраструктуру, обуке и опрему наших припадника. Kао што је Александру Вучићу и свима нама приоритет заштита грађана, тако је председнику Александру Вучићу једнако важно да припадници снага безбедности буду задовољни, да имају адекватне услове за рад и развој, да они и њихове породице буду мирни и збринути”, рекао је министар полиције Александар Вулин, истакавши да ће нови центар за специјалистичке обуке поред припадника Жандармерије користити и друге елитне јединице МУП-а Србије.

Министар Вулин се захвалио Граду Прокупљу који је препознао значај заједничког рада и деловања на пољу безбедности и истакао да је добра сарадња између локалне самоуправе и полиције кључ већег степена безбедности и осећаја сигурности код грађана.

 

Градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић истакао је да ће нови центар за специјалистичке обуке Жандармерије несумњиво допринети већој безбедности Прокупља, али и читаве Србије, те да је уверен да ће из овог центра излазити храбри, обучени припадници српске Жандармерије, спремни да у сваком тренутку  заштите свој народ и земљу.

Градоначелник Прокупља је истакао да је топлички крај изнедрио бројне врсне војнике и полицајце, те да је посебно поносан на то што је баш Прокупље изабрано за изградњу центра за специјалистичке обуке Жандармерије.